Bulvių ir dešros apkepas

Apkepai 1 comment

Bulvių ir dešros apkepas

4.0 from 2 votes
Course: ApkepaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Morkos2 vnt 2

  • Svogūnai 2-3

  • Grietinė1 stiklinė 1

  • Margarinas100 g 100

  • Bulvės 4-5

  • Daktariška dešra200 g 200

  • Malto kalendros grūdeliai pagal skonį

  • Olandiškas sūris50 g 50

Gaminimo eiga

  • Nuskustos bulvės supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 3- 5 min
  • Paskui išgriebiamos ir nuvarvinamas vanduo
  • Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose
  • Morka stambiai sutarkuojama
  • Dešra supjaustoma griežinėliais
  • Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, dešra, svogūnai ir tarkuotos morkos
  • Kiekvienas sluoksnis aplaistomas grietine
  • Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių, ant kurių supilama likusi grietinė, užbarstomas smulkiai tarkuotas sūris
  • Kepama orkaitėje 25-30 min
  • Valgoma su raugintais kopūstais

One Comment

  1. Anonimas

    super skanumelis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*