Bulvių apkepas

Apkepai, Karšti patiekalai, Bulvių patiekalai 1 comment

Bulvių apkepas su sūriu.

Bulvių apkepas

0.5 from 2 votes
Course: Apkepai, Bulvių patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Miltai3 šaukštai 3

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas1,5 stiklinės 1,5

  • Fermentinis sūris1,5 stiklinės 1,5

  • Sviestas3 šaukštai 3

  • Paprika truputis

  • Bulvės4 stiklinės 4

Gaminimo eiga

  • Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite vieną min
  • Tada supilkite šaltą pieną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
  • Padažą virkite ant vidutinės ugnies, kol pradės tirštėti
  • Tada sumažinkite ugnį ir suberkite tarkuotą fermentinį sūrį (1 stiklinę)
  • Į kepimo indą sudėkite pusę plonais griežinėliais supjaustytų bulvių
  • Ant viršaus supilkite pusę paruošto padažo
  • Tą patį pakartokite ir su antru sluoksniu
  • Galiausiai ant viršaus užberkite likusio tarkuoto fermentinio sūrio ir paprikos prieskonių
  • Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1 val
  • atidengtame inde

One Comment

  1. Anonimas

    kajp suprast 4 stiklines bulviu?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*