Bulviniai traškučiai (be riebalų)

Užkandžiai, Bulvių patiekalai 1 comment

Bulviniai traškučiai (be riebalų)

3.9 from 8 votes
Course: Bulvių patiekalai, UžkandžiaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Bulvės2-6 vnt 2-6

Gaminimo eiga

  • Šių bulvių traškučių kepimo procese, nenaudojame jokių riebalų, tad valgykite negalvodami į sveikatą
  • Geriausia naudoti apvalesnes bulves, kadangi jos yra saldesnės nei pailgos
  •  rnĮkaitinkite orkaitę iki 100C temperatūros
  • Ant stalo padėkite dvi kepimo skardas, ant viršaus padėkite kepimo popieriaus
  •  rnNuskuskite bulves ir nuplaukite
  • Bulves pjaustykite vientisu, kuo plonesniu ir ilgesniu, griežinėliu (kaip luptumėte obuolį ratu)
  • Sudėkite griežinėlius skardose ir stenkitės, kad jie kuo mažiau liestųsi tarppusavyje
  •  rnTruputėlį pabarstykite pipirais ir druska
  • Kepkite apie 50 minučių
  • Griežinėliai apdžius ir susitrauks, apverskite traškučius ir sukeiskite (jei reikia) skardas vietomis
  • Kepkite dar 30-40 minučių, kol griežinėlių kraštai apskrus, tačiau jų viduriukai bus dar oranžiniai
  •  rnSkanaus! Traškučius galima drasiai laikyti šaldytuve apie 3 dienas 🙂

One Comment

  1. Na turetu but gal ir skanu!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*