Bulviniai traškučiai (be riebalų)
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Bulvės – 2-6 vnt 2-6
Gaminimo eiga
- Šių bulvių traškučių kepimo procese, nenaudojame jokių riebalų, tad valgykite negalvodami į sveikatą
- Geriausia naudoti apvalesnes bulves, kadangi jos yra saldesnės nei pailgos
- rnĮkaitinkite orkaitę iki 100C temperatūros
- Ant stalo padėkite dvi kepimo skardas, ant viršaus padėkite kepimo popieriaus
- rnNuskuskite bulves ir nuplaukite
- Bulves pjaustykite vientisu, kuo plonesniu ir ilgesniu, griežinėliu (kaip luptumėte obuolį ratu)
- Sudėkite griežinėlius skardose ir stenkitės, kad jie kuo mažiau liestųsi tarppusavyje
- rnTruputėlį pabarstykite pipirais ir druska
- Kepkite apie 50 minučių
- Griežinėliai apdžius ir susitrauks, apverskite traškučius ir sukeiskite (jei reikia) skardas vietomis
- Kepkite dar 30-40 minučių, kol griežinėlių kraštai apskrus, tačiau jų viduriukai bus dar oranžiniai
- rnSkanaus! Traškučius galima drasiai laikyti šaldytuve apie 3 dienas 🙂
Na turetu but gal ir skanu!