Bulviniai krepšeliai su jautiena

Užkandžiai 0 comments

Bulviniai krepšeliai su jautiena

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus (kepimui)

  • Druska pagal skonį

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Pienas50 ml 50

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Pomidorai6 vnt 6

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Alyvuogių aliejus3 šaukštai 3

  • Krakmolas1 šaukštas 1

  • Malti baltieji pipirai pagal skonį

  • Džiūvėsėliai2 šaukštai 2

  • Bulvės700 g 700

  • Juodosios alyvuogės100 g 100

  • Kiaušinio trynys1 vnt 1

  • Jautienos filė4 gabalėliai 4

  • Slotos

Gaminimo eiga

  • Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje
  • Aliejų įkaitiname, nustatome stiprią kaitrą ir apkepiname mėsą iš abiejų pusių po 2-3 minutes
  • Tada apibarstome maltais pipirais, druska ir suvyniojame į foliją
  • Kol bulvės verda, pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais
  • Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname alyvuogių aliejuju
  • Sudedame pomidorus, žiedeliais supjaustytas alyvuoges, petražoles, džiūvėsėlius
  • Pagrdiname maltais pipirais, pasūdome
  • Išvirusias bulves sugrūdame, maišydami supilame tirpintą sviestą, pašildytą pieną, suberiame miltus, krakmolą, įleidžiame kiaušinio trynį, įberiame druskos, pipirų ir gerai išminkome
  • Iš bulvių masės suformuojame stačiakampius krepšelius
  • Į kiekvieną jų įdedame pomidorų masės, ant viršaus uždedame po gabalėlį jautienos
  • Krepšelius sudedame į aliejumi pateptą skardą ir kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 25 minutes

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*