Bulvienė su grybais
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Vanduo – 2 l 2
Grietinėlė – 200 g 200
Grybai – 300 g 300
Bulvės – 600 g 600
Žalumynai (papuošimui) –
Šoninė – 100 g 100
ropinis svogūnas – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Bulves nuskuskite ir išvirkite
- Gerai suvirusias bulves sugrūskite arba sutrinkite plakikliu iki vientisos masės
- Į gautą bulvių masę supilkite grietinėlę (sriuba turi būti tyrės tirštumo)
- Bulvienę paskaninkite druska
- Šviežius grybus nuplaukite ir susmulkinkite
- Pirmiausia svieste pakepinkite labai smulkiai supjaustytą svogūną, paskui – grybus
- Kiaulienos šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais ir kepkite, kol pagels
- Įpylę bulvienės į lėkštę įdėkite ir kepintų grybų su svogūnais ir spirgučiais
- Papuoškite žalumynais