Bulvės įdarytos lašiša
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Česnakas truputis –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 1 šaukštas 1
Pipirai pagal skonį –
Fermentinis sūris – 100 g 100
Grietinė – 2 šaukštai 2
Sviestas – 3 šaukštai 3
Svogūnų laiškai sauja –
Bulvės – 330 g 330
Lašiša – 3 griežinėliai 3
Gaminimo eiga
- Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves
- Nusausinkite ir atvėsinkite
- Atskirame inde sutarkuokite fermentinį sūrį, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus, prieskonius, miltus bei 2 šaukštus sviesto
- Šią masę išmaišykite ir iš jos padarykite 4 kamuolius
- Jei yra galimybė, per naktį palikite šaldytuve
- Įkaitinkite likusį sviestą ir jame apkepkite virtas pusiau perpjautas bulves
- Iškeptas laikykite šiltai
- Kiaušinius virkite apie 4 min
- Dėkite dar šiltą bulvių griežinėlį, ant viršaus rūkytos lašišos griežinėlį
- Galiausiai ant lašišos uždėkite pusiau virtą kiaušinį (trynys turi likti pusiau skystas), ant jo dėkite greitinės ir užbarstykite česnakų laiškais
O kur dėti paruoštus kamuolius, ar ir palikti šaldytuve?