Vegetariškas brokolių ir makaronų apkepas su sūriu.
Brokolių apkepas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Česnakas – 2 skiltelės 2
Miltai – 75 g 75
Pienas – 1 l 1
Petražolės sauja –
Fermentinis sūris – 200 g 200
Garstyčios – 1 šaukštelis 1
Sviestas – 75 g 75
Makaronai – 500 g 500
Lauro lapai – 2 vnt 2
Brokoliai – 350 g 350
Muskatas truputis –
Gaminimo eiga
- Keptuvėje užvirinkite pieną kartu su lauro lapais bei smulkiai pjaustytu česnaku
- Kai užvirs, nukelkite puodą nuo viryklės
- Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, o kai iki jų išvirimo liks maždaug kelios minutės – sudėkite žiedynais išskirstytą brokolį
- Pavirkite 2-5 min
- Po to nukoškite vandenį
- Pieną supilkite į ąsotį, o keptuvėje išlydykite sviestą ir subėrę miltus, pakepkite apie 1-2 min
- Po truputį pilkite pieną atgal į keptuvę ir nuolat maišykite
- Nuolatos maišydami virkite, kol padažas pradės tirštėti
- Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite muškatą, garstyčias, smulkintas petražoles, 3/4 tarkuoto fermentinio sūrio bei kitus Jūsų mėgstamus prieskonius
- Galiausiai sudėkite brokolius su makaronais ir viską išmaišykite
- Paruoštą masę sudėkite į vieną didelį arba atskirus kepimo indelius
- Kepkite 30-40 min
- karštoje orkaitėje, o prieš galą pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir dar šiek tiek palaikykite, kol pradės lydytis sūris