Brokolių apkepas

Apkepai, Karšti patiekalai, Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Makaronų patiekalai 0 comments

Vegetariškas brokolių ir makaronų apkepas su sūriu.

Brokolių apkepas

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalai, Makaronų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Česnakas2 skiltelės 2

  • Miltai75 g 75

  • Pienas1 l 1

  • Petražolės sauja

  • Fermentinis sūris200 g 200

  • Garstyčios1 šaukštelis 1

  • Sviestas75 g 75

  • Makaronai500 g 500

  • Lauro lapai2 vnt 2

  • Brokoliai350 g 350

  • Muskatas truputis

Gaminimo eiga

  • Keptuvėje užvirinkite pieną kartu su lauro lapais bei smulkiai pjaustytu česnaku
  • Kai užvirs, nukelkite puodą nuo viryklės
  • Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, o kai iki jų išvirimo liks maždaug kelios minutės – sudėkite žiedynais išskirstytą brokolį
  • Pavirkite 2-5 min
  • Po to nukoškite vandenį
  • Pieną supilkite į ąsotį, o keptuvėje išlydykite sviestą ir subėrę miltus, pakepkite apie 1-2 min
  • Po truputį pilkite pieną atgal į keptuvę ir nuolat maišykite
  • Nuolatos maišydami virkite, kol padažas pradės tirštėti
  • Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite muškatą, garstyčias, smulkintas petražoles, 3/4 tarkuoto fermentinio sūrio bei kitus Jūsų mėgstamus prieskonius
  • Galiausiai sudėkite brokolius su makaronais ir viską išmaišykite
  • Paruoštą masę sudėkite į vieną didelį arba atskirus kepimo indelius
  • Kepkite 30-40 min
  • karštoje orkaitėje, o prieš galą pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir dar šiek tiek palaikykite, kol pradės lydytis sūris

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*