Briuselinių kopūstų apkepas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1 šaukštelis 1
Vanduo – 2 l 2
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Pienas – 0,5 stiklinės 0,5
Fermentinis sūris – 100 g 100
Briuseliniai kopūstai – 800 g 800
Liesas kumpis – 340 g 340
Mėsos sultinys – 0,5 stiklinės 0,5
Baltieji pipirai pagal skonį –
Maltas muskatas pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Briuseliniai kopustai nuvalomi ir nuplaunami
- I pasudyta verdanti vandeni suberiami kopustai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių
- Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais
- Kopustai nukošiami ir nuvarvinami
- Kopustai sudedami i kepimo forma
- Ant ju išdeliojama puse paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu
- Orkaite ikaitinama
- Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu
- Kopustai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu
- Like kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu
- Viskas uždengiama folija ir kepama orkaiteje apie 15 minučių
- Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučiu kepamas
- Valgoma su duona ar bulvemis