Briuselinių kopūstų apkepas

Apkepai, Daržovių patiekalai 0 comments

Briuselinių kopūstų apkepas

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Daržovių patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1 šaukštelis 1

  • Vanduo2 l 2

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Pienas0,5 stiklinės 0,5

  • Fermentinis sūris100 g 100

  • Briuseliniai kopūstai800 g 800

  • Liesas kumpis340 g 340

  • Mėsos sultinys0,5 stiklinės 0,5

  • Baltieji pipirai pagal skonį

  • Maltas muskatas pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Briuseliniai kopustai nuvalomi ir nuplaunami
  • I pasudyta verdanti vandeni suberiami kopustai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių
  • Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais
  • Kopustai nukošiami ir nuvarvinami
  • Kopustai sudedami i kepimo forma
  • Ant ju išdeliojama puse paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu
  • Orkaite ikaitinama
  • Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu
  • Kopustai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu
  • Like kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu
  • Viskas uždengiama folija ir kepama orkaiteje apie 15 minučių
  • Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučiu kepamas
  • Valgoma su duona ar bulvemis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*