Briedžio lūpa drebučiuose

Įvairūs patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 2 comments

Įdomesnis receptukas nustebinti svečiams.

Briedžio lūpa drebučiuose

2.5 from 2 votes
Course: Įvairūs patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo8 stiklinės 8

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Želatina3 šaukštai 3

  • Actas3 šaukštai 3

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Imbieras žiupsnelis

  • Prieskoninės daržovės

  • Lauro lapai2 vnt 2

  • Kvapieji pipirai3 vnt 3

  • Marinuoti grybai25 25

  • Kornišonai2 vnt 2

  • briedžio lūpa1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Briedžio lūpa rūpestingai nuvaloma ir išverdama pasūdytame vandenyje su prieskoniais, svogūnu, prieskoninėmis daržovėmis ir actu
  • Suminkštėjusi išimama ir supjaustoma plonais griežinėliais
  • Į virimo skysti įdedama išbrinkintos želatinos arba įpilama briedžio kojų tiršto sultinio; leidžiama nusistovėti
  • Į formeles įdedama po keletą gabaliukų virtos lūpos, kietai virto kiaušinio, grybų, užpilama atvėsusiu drebučių skysčiu ir atšaldoma
  • Drebučiai išimti iš formelių, papuošiami mažais marinuotais agurkėliais teikiami ant stalo

2 Comments

  1. Puiku labai skanu gaminu kiekvienais metais.

  2. pranas

    tai nuostabus ir sveikas mums su anuku maistas. oskonis neapsakomas.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*