Bohemiškai keptas fazanas

Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai 1 comment

Bohemiškai keptas fazanas

5.0 from 1 vote
Course: Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Svogūnas1/2 vnt 1/2

  • Grietinė truputis

  • Sviestas50 g 50

  • Juodieji pipirai3 g 3

  • Gvazdikėliai truputis

  • Kadagio uogos truputis

  • Lašinukai50 g 50

  • Fazanas1 vnt 1

  • lauro lapelis1 vnt 1

  • vynas, baltas truputis

Gaminimo eiga

  • Išdarinėtas jaunas fazanas nuplaunamas, kojelės numazgojamos šepetėliu, nupjaustomi nagai
  • Galva įkišama iš apačios tarp sparnelių, kojos atlenkiamos atgal ir pririšamos prie šonų
  • Paukštis pasūdomas ir, išilgai jo nugarėlės bei pilvelio pririšus ilgas lašinukų juosteles, apkepinamas keptuvėje įkaitintuose riebaluose
  • Tada sudedami smulkiai supjaustyti svogūnai ir prieskoniai
  • Keptuvas uždengiamas dangčiu
  • Paukštis kepamas orkaitėje apie 1 val
  • , jį dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis
  • Iškepęs fazanas iš orkaitės ištraukiamas, atsiradusios sultys uždaromos vandenyje išleistais miltais, grietine ir baltuoju vynu
  • Prie šio kepsnio patiekiamos bulvės, raudongūžiai kopūstai arba bruknių kompotas

One Comment

  1. rimukas

    nuostabu!!!!!!!!!tikrai patariu paragauti

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*