Bohemiškai keptas fazanas
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Svogūnas – 1/2 vnt 1/2
Grietinė truputis –
Sviestas – 50 g 50
Juodieji pipirai – 3 g 3
Gvazdikėliai truputis –
Kadagio uogos truputis –
Lašinukai – 50 g 50
Fazanas – 1 vnt 1
lauro lapelis – 1 vnt 1
vynas, baltas truputis –
Gaminimo eiga
- Išdarinėtas jaunas fazanas nuplaunamas, kojelės numazgojamos šepetėliu, nupjaustomi nagai
- Galva įkišama iš apačios tarp sparnelių, kojos atlenkiamos atgal ir pririšamos prie šonų
- Paukštis pasūdomas ir, išilgai jo nugarėlės bei pilvelio pririšus ilgas lašinukų juosteles, apkepinamas keptuvėje įkaitintuose riebaluose
- Tada sudedami smulkiai supjaustyti svogūnai ir prieskoniai
- Keptuvas uždengiamas dangčiu
- Paukštis kepamas orkaitėje apie 1 val
- , jį dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis
- Iškepęs fazanas iš orkaitės ištraukiamas, atsiradusios sultys uždaromos vandenyje išleistais miltais, grietine ir baltuoju vynu
- Prie šio kepsnio patiekiamos bulvės, raudongūžiai kopūstai arba bruknių kompotas
nuostabu!!!!!!!!!tikrai patariu paragauti