Biskvitinis tortas su braškėmis
Cooking time
2
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 200 g 200
Kiaušiniai – 8 vnt 8
Miltai – 150 g 150
Citrinų žievelės – 1 citrinos 1
Braškės – 1 kg 1
Citrinų sultys – 2 citrinų 2
Grietinė – 1 l 1
Krakmolas – 30 g 30
Vanilinis cukrus – 200 g 200
Miltinis cukrus – 200 g 200
Žele – 1 pakelis 1
Romas – 2 šaukštai 2
Arbata – 1 stiklinė 1
Gaminimo eiga
- Kremui reikės: 1 l tirštos grietinės arba grietinėlės, 200 g
- miltinio cukraus, vanilinio cukraus, 1 citrinos sulčių, 1 kg
- braškių
- Sulaistymui reikės: 1 stiklinės stiprios bei saldžios arbatos, 1 citrinos sulčių, romo arba likerio
- Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi
- Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu)
- Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus
- Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių
- Tada supilama į formą ant sviestu ištepto pergamento
- Kepama 30-40 min vidutinio karštumo krosnyje
- Atšaldoma formoje
- Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis
- Sulaistoma ir paliekama 1-2 val
- , kad vienodai sudrėktų
- Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys
- Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo – pusė brankių
- Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą
- Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio)
- Tortas laikomas šaldytuve
- Jei tortą norima pagaminti anksčiau arba neturima riebesnės kaip 25% grietinės, prieš plakant galima įdėti 1 kupiną šaukštą želatinos, išleistos 1/4 stiklinės vandens
- Iš pradžių užpilta virintu šaltu vandeniu želatina išmirkoma, paskui indelis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinama