Biskvitinis tortas su braškėmis

Tortai 0 comments

Biskvitinis tortas su braškėmis

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus200 g 200

  • Kiaušiniai8 vnt 8

  • Miltai150 g 150

  • Citrinų žievelės1 citrinos 1

  • Braškės1 kg 1

  • Citrinų sultys2 citrinų 2

  • Grietinė1 l 1

  • Krakmolas30 g 30

  • Vanilinis cukrus200 g 200

  • Miltinis cukrus200 g 200

  • Žele1 pakelis 1

  • Romas2 šaukštai 2

  • Arbata1 stiklinė 1

Gaminimo eiga

  • Kremui reikės: 1 l tirštos grietinės arba grietinėlės, 200 g
  • miltinio cukraus, vanilinio cukraus, 1 citrinos sulčių, 1 kg
  • braškių
  • Sulaistymui reikės: 1 stiklinės stiprios bei saldžios arbatos, 1 citrinos sulčių, romo arba likerio
  • Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi
  • Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu)
  • Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus
  • Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių
  • Tada supilama į formą ant sviestu ištepto pergamento
  • Kepama 30-40 min vidutinio karštumo krosnyje
  • Atšaldoma formoje
  • Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis
  • Sulaistoma ir paliekama 1-2 val
  • , kad vienodai sudrėktų
  • Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys
  • Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo – pusė brankių
  • Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą
  • Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio)
  • Tortas laikomas šaldytuve
  • Jei tortą norima pagaminti anksčiau arba neturima riebesnės kaip 25% grietinės, prieš plakant galima įdėti 1 kupiną šaukštą želatinos, išleistos 1/4 stiklinės vandens
  • Iš pradžių užpilta virintu šaltu vandeniu želatina išmirkoma, paskui indelis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinama

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*