Bavariški kukuliai

Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Uogų patiekalai 1 comment

Vokiškas kukulių su slyvomis receptas.

Bavariški kukuliai

5.0 from 1 vote
Course: Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Uogų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Cukrus60 g 60

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai100 g 100

  • Sviestas50 g 50

  • Cinamonas truputis

  • Džiūvėsėliai100 g 100

  • Bulvės1 kg 1

  • Slyvos1 kg 1

  • Manų kruopos80 g 80

Gaminimo eiga

  • Iš vakaro išvirti neluptas bulves
  • Išvirtas tuoj pat nulupti, sugrūsti košę r palikti vėsioje vietoje iki rytojaus
  • Paruošti tešlą: dubenyje sumaišyti bulvių košę, vienas po kito įmušti kiaušinius, sudėti miltus, manų kruopas, pasūdyti; viską gerai išminkyti į vientisą masę
  • Miltuotomis rankomis padaryti apvalius kukulius, į kiekvieno vidų įdėti po slyvą be kauliuko
  • Dideliame puode pašildyti sūdytą vandenį
  • Kai vanduo užvirs, sudėti į jį kukulius, po to išgriebti ir duoti jiems nuvarvėti
  • Sviestą pakaitinti keptuvėje, kol paruduos
  • Iš pradžių pavolioti nusausintus kukulius lydytame svieste, po to – džiūvėsiuose
  • Išdėlioti ant didelės lėkštės ir apibarstyti cukraus pudros ir smulkinto cinamono mišiniu

One Comment

  1. Deutschland

    Knodeliai vokieciams laimė… 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*