Barščiai

Karšti patiekalai, Sriubos, Daržovių patiekalai 1 comment

Labai soti ir gardi barščių sriuba.

Barščiai

4.0 from 2 votes
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus pagal skonį

  • Vanduo truputis

  • Miltai1 šaukštas 1

  • Actas pagal skonį

  • Pipirai5 vnt 5

  • Morkos1 vnt 1

  • Petražolės1 vnt 1

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Grietinė2 šaukštai 2

  • Burokėliai1 vnt 1

  • Bulvės2 vnt 2

  • Žalumynai1 šaukštas 1

  • Riebalai2 šaukštai 2

  • Sultinys1 1

  • Kopūstas1/4 vnt 1/4

  • Lauro lapai1 vnt 1

  • Pomidorų tyrė2 šaukštai 2

Gaminimo eiga

  • Į nedidelį puodą įdedamas šaukštas riebalų, sudedama pomidorų tyrė, stambiai sutarkuotas žalias burokėlis, apšlakstoma actu ir pakepinama uždengus
  • Paskui įpilama sultinio ir troškinama pamaišant, kol burokėliai suminkštėja
  • Į sriubos puodą sudedami likę riebalai, pakepinamos susmulkintos prieskoninės daržovės, miltai, užpilama karštu sultiniu, vandeniu, užverdama ir sudedami kvadratėliais supjaustyti kopūstai
  • Kai sriuba užverda, sudedamos supjaustytos bulvės ir verdama, kol daržovės beveik išverda
  • Tada sudedami pipirai, lauro lapas, troškinti burokėliai, pasūdoma, įberiama cukraus, įpilama pagal skonį acto ir dar paverdama apie 10 min
  • Patiekiant užbalinama grietine ir apibarstoma žalumynais

One Comment

  1. skanus barkstukai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*