Labai soti ir gardi barščių sriuba.
Barščiai
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus pagal skonį –
Vanduo truputis –
Miltai – 1 šaukštas 1
Actas pagal skonį –
Pipirai – 5 vnt 5
Morkos – 1 vnt 1
Petražolės – 1 vnt 1
Svogūnai – 2 vnt 2
Grietinė – 2 šaukštai 2
Burokėliai – 1 vnt 1
Bulvės – 2 vnt 2
Žalumynai – 1 šaukštas 1
Riebalai – 2 šaukštai 2
Sultinys – 1 1
Kopūstas – 1/4 vnt 1/4
Lauro lapai – 1 vnt 1
Pomidorų tyrė – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Į nedidelį puodą įdedamas šaukštas riebalų, sudedama pomidorų tyrė, stambiai sutarkuotas žalias burokėlis, apšlakstoma actu ir pakepinama uždengus
- Paskui įpilama sultinio ir troškinama pamaišant, kol burokėliai suminkštėja
- Į sriubos puodą sudedami likę riebalai, pakepinamos susmulkintos prieskoninės daržovės, miltai, užpilama karštu sultiniu, vandeniu, užverdama ir sudedami kvadratėliais supjaustyti kopūstai
- Kai sriuba užverda, sudedamos supjaustytos bulvės ir verdama, kol daržovės beveik išverda
- Tada sudedami pipirai, lauro lapas, troškinti burokėliai, pasūdoma, įberiama cukraus, įpilama pagal skonį acto ir dar paverdama apie 10 min
- Patiekiant užbalinama grietine ir apibarstoma žalumynais
skanus barkstukai