"Baravykai"

Miltiniai patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 1 comment

Kalėdinis kepinys – “baravykai”. Nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Ypač skanūs, kol švieži.

"Baravykai"

1.7 from 3 votes
Difficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus 200 g.

  • Kiaušiniai 4 vnt.

  • Miltai 500 g.

  • Pienas truputis

  • Prieskoniai 1/2 šaukštelio

  • Medus 200 g.

  • Šokoladas 1 plytelė

  • Kepimo milteliai 5 g.

  • Margarinas 100 g.

  • Miltinis cukrus 100 g.

  • šokoladinis glajus 150 g.

  • Citrinos sultys truputis

  • baltas glajus 200 g.

Gaminimo eiga

  • Medus, cukrus ir margarinas pakaitinami
  • Į praaušusį medų įmušami 2 kiaušiniai ir, subėrus prieskonius, kepimo miltelius, miltus, viskas gerai išmaišoma
  • Iš tešlos suformuojama baravykų kepurėlės bei koteliai ir iškepama
  • Kai kepurėlės ataušta, aštriu peiliu išskobiamos duobutės, o kotelių vienas galas pasmailinamas
  • Pavilgius kotelius į baltymą, užvožiamos kepurėlės
  • Koteliai ir kepurėlių apačios patepami baltu (ištrinama baltymas, 100 g
  • miltinio cukraus ir truputis citrinos rūgšties), o viršus – šokoladiniu (šokolado plytelė išsukama su trupučiu pieno)
  • Kotelių galiukai pavoliojami meduolio trupiniuose, kad atrodytų lyg žemėti
  • Grybai išdžiovinami

One Comment

  1. Anonimas

    labai fainas!!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*