Kalėdinis kepinys – “baravykai”. Nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Ypač skanūs, kol švieži.
"Baravykai"
Cooking time
2
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus 200 g. –
Kiaušiniai 4 vnt. –
Miltai 500 g. –
Pienas truputis –
Prieskoniai 1/2 šaukštelio –
Medus 200 g. –
Šokoladas 1 plytelė –
Kepimo milteliai 5 g. –
Margarinas 100 g. –
Miltinis cukrus 100 g. –
šokoladinis glajus 150 g. –
Citrinos sultys truputis –
baltas glajus 200 g. –
Gaminimo eiga
- Medus, cukrus ir margarinas pakaitinami
- Į praaušusį medų įmušami 2 kiaušiniai ir, subėrus prieskonius, kepimo miltelius, miltus, viskas gerai išmaišoma
- Iš tešlos suformuojama baravykų kepurėlės bei koteliai ir iškepama
- Kai kepurėlės ataušta, aštriu peiliu išskobiamos duobutės, o kotelių vienas galas pasmailinamas
- Pavilgius kotelius į baltymą, užvožiamos kepurėlės
- Koteliai ir kepurėlių apačios patepami baltu (ištrinama baltymas, 100 g
- miltinio cukraus ir truputis citrinos rūgšties), o viršus – šokoladiniu (šokolado plytelė išsukama su trupučiu pieno)
- Kotelių galiukai pavoliojami meduolio trupiniuose, kad atrodytų lyg žemėti
- Grybai išdžiovinami
labai fainas!!