Baltarusiška grybų sriuba

Karšti patiekalai, Sriubos, Grybų patiekalai 0 comments

Baltarusiška grybų sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Grybų patiekalai, Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus100 g 100

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai2-3 vnt 2-3

  • Džiovinti baravykai200 g 200

  • Kvietiniai miltai300 g 300

  • Citrinos rūgštis pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Džiovintus baravykus užpilti šiltu vandeniu ir palikti 3-4 val
  • , kad pamirktų
  • Išmirkusius grybus gerai nuplauti tame pačiame vandenyje, perplauti švariu vandeniu ir, užpylus šaltu vandeniu, išvirti
  • Išvirusius išgriebti, atvėsinti, sumalti mėsmale, masę pasūdyti, pabarstyti pipirais, gerai sumaišyti su smulkiai supjaustytais aliejuje pakepintais svogūnais ir maišant pakepinti įkaitintame aliejuje
  • 3 šaukštus miltų išleisti 2 stiklinėse šalto vandens ir po truputį, visą laiką maišant, supilti į perkoštą verdantį, pasūdytą grybų buljoną
  • Supylus miltus, sriubą paskaninti trupučiu citrinos rūgšties
  • Iš likusių miltų ir vandens suminkyti kietą tešlą, iš jos stikline išspausti nedidelius skritulius, ant kiekvieno jų vidurio uždėlioti po šaukštelį grybų įdaro, skritulius sulenkti, gerai apspausti ir iš abiejų pusių apkepti aliejuje
  • Prieš patiekiant, į kiekvieną lėkštę įdėti po 4-5 auseles ir įpilti samtį buljono

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*