Balinta žuvienė
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnai – 1 vnt 1
Malti juodieji pipirai žiupsnelis –
Pomidorai – 1 vnt 1
Grietinė – 1/2 stiklinės 1/2
Karpis – 0,5 kg 0,5
Raudonoji paprika – 1 šaukštelis 1
Prieskoninės daržovės – 150 g 150
Žalioji paprika – 1 vnt 1
Trynys – 1 vnt 1
Laurų lapai – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais
- Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės
- Išgriebkite
- Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais
- Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaustykite juostelėmis, svogūną – griežinėliais, prieskonines daržoves – gabaliukais
- Į puodą dėkite žuvies galvą, prieskonines daržoves, papriką, svogūną, pomidorą, įmeskite laurų lapelį, įberkite pipirų, užpilkite 700ml vandens ir virkite apie valandą
- Sultinį perkoškite, sudėkite virtą žuvį ir virkite dar apie 10 minučių
- Nukėlusi nuo ugnies, užbalinkite grietine, sumaišyta su tryniais
- Tiekite su virtais makaronais