Balinta žuvienė

Žuvies patiekalai 0 comments

Balinta žuvienė

5.0 from 1 vote
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Malti juodieji pipirai žiupsnelis

  • Pomidorai1 vnt 1

  • Grietinė1/2 stiklinės 1/2

  • Karpis0,5 kg 0,5

  • Raudonoji paprika1 šaukštelis 1

  • Prieskoninės daržovės150 g 150

  • Žalioji paprika1 vnt 1

  • Trynys1 vnt 1

  • Laurų lapai1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais
  • Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės
  • Išgriebkite
  • Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais
  • Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaustykite juostelėmis, svogūną – griežinėliais, prieskonines daržoves – gabaliukais
  • Į puodą dėkite žuvies galvą, prieskonines daržoves, papriką, svogūną, pomidorą, įmeskite laurų lapelį, įberkite pipirų, užpilkite 700ml vandens ir virkite apie valandą
  • Sultinį perkoškite, sudėkite virtą žuvį ir virkite dar apie 10 minučių
  • Nukėlusi nuo ugnies, užbalinkite grietine, sumaišyta su tryniais
  • Tiekite su virtais makaronais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*