Balinta žuvienė

Žuvies patiekalai, Sriubos 0 comments

Vienas lengvesnių receptų – “Balinta žuvienė”: virti karpį su daržovėmis, paprikomis ir prieskoniais. Gautą sultinį perkošti ir užbalinti grietine. Tiekti su makaronais.

Balinta žuvienė

0.0 from 0 votes
Course: SriubaDifficulty: Lengvas
Ruošimo laikas

40

minutes
Gaminimo laikas

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • druskapagal skonį pagal skonį

  • grietinės1/2 stiklinės 1/2

  • karpis0,5 kg 0,5

  • lauro lapo1 vnt 1

  • juodųjų pipirųšiek tiek šiek tiek

  • pomidorų1 vnt. 1

  • prieskoninių daržovių (morkų, petražoliųū, porų, salierų)150 g 150

  • raudonųjų paprikų1 šaukštelis 1

  • svogūno1 vnt. 1

  • kiaušinio trynio1 vnt. 1

  • žaliosios paprikos1 vnt. 1

Gaminimo eiga

  • Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais.
  • Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės. Išgriebkite.
  • Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaustykite juostelėmis, svogūną – griežinėliais, prieskonines daržoves – gabaliukais.
  • Į puodą dėkite žuvies galvą, prieskonines daržoves, papriką, svogūną, pomidorą, įmeskite laurų lapelį, įberkite pipirų, užpilkite 700ml vandens ir virkite apie valandą.
  • Sultinį perkoškite, sudėkite virtą žuvį ir virkite dar apie 10 minučių.
  • Nukėlusi nuo ugnies, užbalinkite grietine, sumaišyta su tryniais. Tiekite su virtais makaronais.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*