Klasikiniai daržovėmis įdaryti ir mūsų visų pamėgti balandėliai. Puiki proga prisiminti šį patiekalą ir gardžiai papietauti!
Balandėliai (įdaryti daržovėmis)
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Ryžiai – 10 g 10
Kiaušiniai – 1/4 vnt 1/4
Miltai – 5 g 5
Pipirai pagal skonį –
Morkos – 50 g 50
Svogūnai – 25 g 25
Krapai pagal skonį –
Pomidorų padažas – 50 g 50
Kopūstas – 200 g 200
sviestas (tinka ir margarinas) 15 g. –
ropė – 20 g 20
Gaminimo eiga
- Nuvalytam kopūstui išpjaunamas kotas, gūžė dedama į verdantį pasūdytą vandenį ir verdama 15-20 min
- Pusiau išviręs kopūstas išimamas skylėtu samčiu, leidžiama nutekėti vandeniui ir išardoma į atskirus lapus
- Stambesnės lapų gyslos nupjaunamos arba sumušamos kūjeliu
- Įdarui morkos, ropės, svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine, pridedama virtų ryžių, kietai virto kapoto kiaušinio, maltų pipirų, druskos, ir viskas gerai išmaišoma
- Į kimšinį galima įdėti smulkiai pjaustytų petražolių lapelių
- Ant kiekvieno paruošto kopūsto lapo dedama įdaro, suvyniojama voko pavidalu, apvoliojama miltais, dedama į riebalais ištepta skardą arba keptuvę, apkepama, užpilama grietinės padažu su pomidorų tyre ir kepama orkaitėje 1-1,5 valandos
- Pateikiant valgyti, kopūstainiai užpilami tuo pačiu padažu ir apibarstomi žalumynais
Klasika.. 🙂
labai skanu,tinka vegetarams
nu jau man tai naujove. skanu patiko.