Balandėliai (įdaryti daržovėmis)

Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai 3 comments

Klasikiniai daržovėmis įdaryti ir mūsų visų pamėgti balandėliai. Puiki proga prisiminti šį patiekalą ir gardžiai papietauti!

Balandėliai (įdaryti daržovėmis)

5.0 from 4 votes
Course: Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Ryžiai10 g 10

  • Kiaušiniai1/4 vnt 1/4

  • Miltai5 g 5

  • Pipirai pagal skonį

  • Morkos50 g 50

  • Svogūnai25 g 25

  • Krapai pagal skonį

  • Pomidorų padažas50 g 50

  • Kopūstas200 g 200

  • sviestas (tinka ir margarinas) 15 g.

  • ropė20 g 20

Gaminimo eiga

  • Nuvalytam kopūstui išpjaunamas kotas, gūžė dedama į verdantį pasūdytą vandenį ir verdama 15-20 min
  • Pusiau išviręs kopūstas išimamas skylėtu samčiu, leidžiama nutekėti vandeniui ir išardoma į atskirus lapus
  • Stambesnės lapų gyslos nupjaunamos arba sumušamos kūjeliu
  • Įdarui morkos, ropės, svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine, pridedama virtų ryžių, kietai virto kapoto kiaušinio, maltų pipirų, druskos, ir viskas gerai išmaišoma
  • Į kimšinį galima įdėti smulkiai pjaustytų petražolių lapelių
  • Ant kiekvieno paruošto kopūsto lapo dedama įdaro, suvyniojama voko pavidalu, apvoliojama miltais, dedama į riebalais ištepta skardą arba keptuvę, apkepama, užpilama grietinės padažu su pomidorų tyre ir kepama orkaitėje 1-1,5 valandos
  • Pateikiant valgyti, kopūstainiai užpilami tuo pačiu padažu ir apibarstomi žalumynais

3 Comments

  1. Valgytojas

    Klasika.. 🙂

  2. labai skanu,tinka vegetarams

  3. virginija

    nu jau man tai naujove. skanu patiko.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*