Baklažanai labai vertinga ir maistinga daržovė, kuri dera su kitomis daržovėmis ir ypač populiari kepant apkepus.
Baklažanų apkepas su sūriu
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Česnakas – 1 skiltelė 1
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Miltai – 1/2 stiklinės 1/2
Pipirai pagal skonį –
Fermentinis sūris – 1 stiklinė 1
Pomidorai – 2 vnt 2
Alyvuogių aliejus truputis –
Baklažanai – 2 vnt 2
Džiūvėsiai – 1/2 stiklinės 1/2
Bazilikas – 1 šaukštas 1
mozzarela – 100 g 100
Gaminimo eiga
- Baklažanus supjaustykite išilgai į 4 dalis
- Iš abiejų pusių apibarstykite druska
- Paruoštus baklažanus, paslėkite ir taip palaikykite apie 2 val
- (kad ištekėtų sultys)
- Paruoškite padažą iš pomidorų, česnako ir 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
- Nuo baklažanų pašalinkite druskos perteklių ir juos sudėkite ant servetėlės, kad visiškai sugertų vandenį
- Atskirame inde sumaišykite miltus bei džiūvėsius
- Atskirai gerai išplakite kiaušinius
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite gerai miltuose ir kiaušinyje išmirkytus baklažanus
- Paskui apkeptus baklažanus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus
- Kepimo indo apačioje supilkite pomidorų padažą
- Ant viršaus išdėliokite apie 1/3 baklažanų, o ant jų – 1/2 mozzarrela sūrio
- Tada užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu (apie 1/3 ) ir užberkite 0,5 šaukšto baziliko
- Toliau dėkite antrą sluoksnį – baklažanai, pomidorų padažas, likusi mozzarrella, tarkuotas fermentinis sūris bei likęs bazilikas
- Trečias – likę baklažanai, pomidorų padažas, viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu
- Kepkite orkaitėje apie 30 min