Baklažanų apkepas su sūriu

Apkepai, Karšti patiekalai, Daržovių patiekalai 0 comments

Baklažanai labai vertinga ir maistinga daržovė, kuri dera su kitomis daržovėmis ir ypač populiari kepant apkepus.

Baklažanų apkepas su sūriu

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Daržovių patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Česnakas1 skiltelė 1

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Miltai1/2 stiklinės 1/2

  • Pipirai pagal skonį

  • Fermentinis sūris1 stiklinė 1

  • Pomidorai2 vnt 2

  • Alyvuogių aliejus truputis

  • Baklažanai2 vnt 2

  • Džiūvėsiai1/2 stiklinės 1/2

  • Bazilikas1 šaukštas 1

  • mozzarela100 g 100

Gaminimo eiga

  • Baklažanus supjaustykite išilgai į 4 dalis
  • Iš abiejų pusių apibarstykite druska
  • Paruoštus baklažanus, paslėkite ir taip palaikykite apie 2 val
  • (kad ištekėtų sultys)
  • Paruoškite padažą iš pomidorų, česnako ir 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
  • Nuo baklažanų pašalinkite druskos perteklių ir juos sudėkite ant servetėlės, kad visiškai sugertų vandenį
  • Atskirame inde sumaišykite miltus bei džiūvėsius
  • Atskirai gerai išplakite kiaušinius
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite gerai miltuose ir kiaušinyje išmirkytus baklažanus
  • Paskui apkeptus baklažanus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus
  • Kepimo indo apačioje supilkite pomidorų padažą
  • Ant viršaus išdėliokite apie 1/3 baklažanų, o ant jų – 1/2 mozzarrela sūrio
  • Tada užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu (apie 1/3 ) ir užberkite 0,5 šaukšto baziliko
  • Toliau dėkite antrą sluoksnį – baklažanai, pomidorų padažas, likusi mozzarrella, tarkuotas fermentinis sūris bei likęs bazilikas
  • Trečias – likę baklažanai, pomidorų padažas, viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu
  • Kepkite orkaitėje apie 30 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*