Graikiškas receptas.
Baklažanai su varške
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus kepimui –
Druska pagal skonį –
Varškė 300 g. –
Kiaušiniai 2 vnt. –
Miltai apibarstymui –
Pipirai pagal skonį –
Fermentinis sūris 60 g. –
Baklažanai 6 vnt. –
Gaminimo eiga
- Baklažanus perpjauti išilgai pusiau, išskobti vidų
- Pabarstyti druska ir palaikyti 1-2 valandas
- Tada nuvarvinti ir sausai nušluostyti
- Iš varškės ir kiaušinių paruošti įdarą, įberti prieskonių, sudėti tarkuotą sūrį
- Įdaras turi būti sausas
- Baklažanų puseles pilnai prikimšti įdaru, viršų apibarstyti miltais
- Pakankamai gilioje keptuvėje įkaitinti alyvų aliejų, sudėti baklažanų puseles
- Pradėti kepti nuo miltais pabarstytos pusės
- Puseles apversti 3-4 kartus
- Tiekti karštus