Babotė – keptas avienos faršas.

Apkepai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Indonezietiškas patiekalas iš avienos (babotė).

Babotė – keptas avienos faršas.

5.0 from 1 vote
Course: Apkepai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Cukrus truputis

  • Aviena500 g 500

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Česnakas1-2 skiltelės 1-2

  • Grietinėlė2-3 šaukštai 2-3

  • Citrina1/2 vnt 1/2

  • Pomidorų padažas1 šaukštas 1

  • Kiaušinis1 vnt 1

  • Migdolai2 šaukštai 2

  • Bandelė1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Mėsa sumalama, sumaišoma su mirkyta bandele, kiaušiniu, tarkuotu svogūnu ir česnaku, susmulkintais migdolais ir grietinėle
  • Gerai išminkoma, įpilama citrinos sulčių, pomidorų padažo, įberiama druskos ir žiupsnelis cukraus
  • Kepimo forma gerai ištepama aliejumi, į ją sukrečiamas paruoštas faršas
  • Babotė verdama gero vonioje 45 min
  • arba kepama orkaitėje 20 – 25 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*