Indonezietiškas patiekalas iš avienos (babotė).
Babotė – keptas avienos faršas.
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Cukrus truputis –
Aviena – 500 g 500
Svogūnas – 1 vnt 1
Česnakas – 1-2 skiltelės 1-2
Grietinėlė – 2-3 šaukštai 2-3
Citrina – 1/2 vnt 1/2
Pomidorų padažas – 1 šaukštas 1
Kiaušinis – 1 vnt 1
Migdolai – 2 šaukštai 2
Bandelė – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Mėsa sumalama, sumaišoma su mirkyta bandele, kiaušiniu, tarkuotu svogūnu ir česnaku, susmulkintais migdolais ir grietinėle
- Gerai išminkoma, įpilama citrinos sulčių, pomidorų padažo, įberiama druskos ir žiupsnelis cukraus
- Kepimo forma gerai ištepama aliejumi, į ją sukrečiamas paruoštas faršas
- Babotė verdama gero vonioje 45 min
- arba kepama orkaitėje 20 – 25 min