Avokadų, mangų ir "Mocarela" salotos

Salotos, garnyrai 0 comments

Avokadų, mangų ir "Mocarela" salotos

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Aitrioji paprika pagal skonį

  • Medus2 šaukšta 2

  • Apelsinų sultys200 ml 200

  • Alyvuogių aliejus30 ml 30

  • Avokadai3 vnt 3

  • "mocarela" sūris 400 g.

  • Mangai3 vnt 3

  • Gražgarsčiai2 gūželės 2

  • Sezamo aliejus1/2 šaukštelio 1/2

  • Žaliųjų citrinų sultys20 ml 20

  • Skrudinti kedrų riešutai100 g 100

Gaminimo eiga

  • "Mocarela" supjaustyti nedideliais kubeliais
  • Mangus nulupti, išimti kaulus, minkštimą supjaustyti kubeliais
  • Gražgarstes nuplauti, gerai nusausinti
  • Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis juostelėmis
  • Apelsinų sultis pakaitinti puode ir supylus į dubenį gerai išmaišyti su druska, pipirais, aitriąja paprika, alyvuogių aliejumi, sezamų aliejumi, medumi
  • Avokadus nulupti, perpjauti pusiau, išimti kaulus
  • Minkštimą supjaustyti nedideliais kubeliais irtuoj pat pamerkti į žaliųjų citrinų sultis, kad nepajuoduotų
  • Pagardinti druska ir pipirais
  • Į lėkštę įdėti metalinį žiedą (maždaug 8 cm skersmens ir jį užpildyti saujele avokadų (jei su metaliniu žiedu dėti salotas atrodo pernelyg sudėtinga, galima visus komponentus tiesiog sumaišyti dubenyje ir prieš patiekiant įpilti padažo)
  • Ant viršaus užberti saujelę mangų ir saujelę "Mocarela", kad susiformuotų bokštelis
  • Viską aplieti paruoštu padažu
  • Metalinį žiedą nuimti, įdėti į kitą lėkštę ir formuoti tokį pat bokštelį
  • Taip paruošti visas dvylika lėkščių
  • Gražgarstes išmaišyti dubenyje su likusiu padažu ir po žiupsnelį uždėti ant kiekvieno bokštelio viršaus
  • Apibarstyti skrudintais kedrų riešutais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*