Avokadų, mangų ir "Mocarela" salotos
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Aitrioji paprika pagal skonį –
Medus – 2 šaukšta 2
Apelsinų sultys – 200 ml 200
Alyvuogių aliejus – 30 ml 30
Avokadai – 3 vnt 3
"mocarela" sūris 400 g. –
Mangai – 3 vnt 3
Gražgarsčiai – 2 gūželės 2
Sezamo aliejus – 1/2 šaukštelio 1/2
Žaliųjų citrinų sultys – 20 ml 20
Skrudinti kedrų riešutai – 100 g 100
Gaminimo eiga
- "Mocarela" supjaustyti nedideliais kubeliais
- Mangus nulupti, išimti kaulus, minkštimą supjaustyti kubeliais
- Gražgarstes nuplauti, gerai nusausinti
- Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis juostelėmis
- Apelsinų sultis pakaitinti puode ir supylus į dubenį gerai išmaišyti su druska, pipirais, aitriąja paprika, alyvuogių aliejumi, sezamų aliejumi, medumi
- Avokadus nulupti, perpjauti pusiau, išimti kaulus
- Minkštimą supjaustyti nedideliais kubeliais irtuoj pat pamerkti į žaliųjų citrinų sultis, kad nepajuoduotų
- Pagardinti druska ir pipirais
- Į lėkštę įdėti metalinį žiedą (maždaug 8 cm skersmens ir jį užpildyti saujele avokadų (jei su metaliniu žiedu dėti salotas atrodo pernelyg sudėtinga, galima visus komponentus tiesiog sumaišyti dubenyje ir prieš patiekiant įpilti padažo)
- Ant viršaus užberti saujelę mangų ir saujelę "Mocarela", kad susiformuotų bokštelis
- Viską aplieti paruoštu padažu
- Metalinį žiedą nuimti, įdėti į kitą lėkštę ir formuoti tokį pat bokštelį
- Taip paruošti visas dvylika lėkščių
- Gražgarstes išmaišyti dubenyje su likusiu padažu ir po žiupsnelį uždėti ant kiekvieno bokštelio viršaus
- Apibarstyti skrudintais kedrų riešutais