Avižinis kisielius
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus pagal skonį –
Vanduo – 1,5 l 1,5
Avižiniai dribsniai – 500 g 500
Juoda ruginė duona pluta –
Gaminimo eiga
- Suberiame dribsnius į puodą
- Įpilame truputį pašildyto vandens (tiek, kad apsemtų dirbsnius)
- Viską pamaišome ir dedame duonos plutą
- Indą uždengiame medžiagine skiaute
- Padedame stovėti kambario temperatūroje parai
- Viskas turi išrūgti, tačiau būkite atsargūs, jog neperūgtų
- Masė gali rūgti iki dviejų parų
- Jai išrūgus, viską perkošiame per sietelį
- Ant išrūgų dar užpilame litrą vandens ir vėl perkošiame
- Skystį supilame į puodą maišome kol užvirs, įberiame druskos ir cukraus, dar truputį pamaišome, bemaišant verdanti masė pradės tirštėti, išjungiame kaitlentę, dar truputį pamaišome
- Avižinis kisielius paruoštas
- Skanaus
Labai skanu vaikystej tik mociute toki kisieliu gamino
tėvelis visada virdavo Kūčioms.reikėdavo ragaut.neskanu…vėliau sužinojom,kad visai skanus kisielius pasidaro valgant su tirštu saldžiu spanguolių kisielium.avižinio kisieliaus skonis specifinis,lyg kartokas…rytojaus dieną tėvelis jį pašildydavo keptuvėj ant taukų,tai tada visai skanu būdavo.tokie atsiminimai iš tolimos (apie20-15m)praeities.Šįmet pati bandysiu tokį kisielių virti-vaikai neatsimena,o anūkai neragavę…