Avižinis kisielius

Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, Gėrimai, kokteiliai 2 comments

Avižinis kisielius

2.5 from 6 votes
Course: Gėrimai, kokteiliai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

39

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus pagal skonį

  • Vanduo1,5 l 1,5

  • Avižiniai dribsniai500 g 500

  • Juoda ruginė duona pluta

Gaminimo eiga

  • Suberiame dribsnius į puodą
  • Įpilame truputį pašildyto vandens (tiek, kad apsemtų dirbsnius)
  • Viską pamaišome ir dedame duonos plutą
  • Indą uždengiame medžiagine skiaute
  • Padedame stovėti kambario temperatūroje parai
  • Viskas turi išrūgti, tačiau būkite atsargūs, jog neperūgtų
  • Masė gali rūgti iki dviejų parų
  • Jai išrūgus, viską perkošiame per sietelį
  • Ant išrūgų dar užpilame litrą vandens ir vėl perkošiame
  • Skystį supilame į puodą maišome kol užvirs, įberiame druskos ir cukraus, dar truputį pamaišome, bemaišant verdanti masė pradės tirštėti, išjungiame kaitlentę, dar truputį pamaišome
  • Avižinis kisielius paruoštas
  • Skanaus

2 Comments

  1. Labai skanu vaikystej tik mociute toki kisieliu gamino

  2. Dalytė

    tėvelis visada virdavo Kūčioms.reikėdavo ragaut.neskanu…vėliau sužinojom,kad visai skanus kisielius pasidaro valgant su tirštu saldžiu spanguolių kisielium.avižinio kisieliaus skonis specifinis,lyg kartokas…rytojaus dieną tėvelis jį pašildydavo keptuvėj ant taukų,tai tada visai skanu būdavo.tokie atsiminimai iš tolimos (apie20-15m)praeities.Šįmet pati bandysiu tokį kisielių virti-vaikai neatsimena,o anūkai neragavę…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*