Avienos šašlykas

Iškylų receptai, Mėsos patiekalai, Karšti patiekalai 0 comments

Avienos šašlykas turkiškai. (Chich-kebab)

Avienos šašlykas

0.0 from 0 votes
Course: Iškylų receptai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus200 g 200

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai200 g 200

  • Čiobreliai6 šakelės 6

  • Lauro lapeliai6 vnt 6

  • avienos kulšis1 Kg 1

  • iešmai6 vnt 6

Gaminimo eiga

  • Avieną i 3 cm kubeliais (po 4 kubelius kiekvienam asmeniui)
  • Išimti plėves, gyslas, riebalus
  • Mėsą sudėti į molinį dubenį, suberti perpjautus pusiau lauro lapus, trupintus čiobrelius, nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus, supilti aliejų
  • Nedėti nei druskos, nei pipirų
  • Uždengti dangčiu ir palikti nakčiai
  • Sekančią dieną suverti ant iešmų mėsos gabaliukus pakaitomis su lauro lapais
  • Jei ant mėsos bus čiobrelių trupinėlių, palikti juos
  • 10 minučių pakaitinti grilį, sudėti iešmus
  • Kepti vieną pusę apie 5 minutes, po to šašlyką apsukti
  • Kepimo trukmė priklauso nuo to, ar norima valgyti kraujuojančią, ar gerai iškepusią mėsą
  • Kai mėsa iškepusi, pabarstyti druska ir pipirais, ir tuoj pat tiekti
  • Šašlykui galima panaudoti pusę citrinos: jos sultimis suvilgoma mėsa, kad būtų skanesnė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*