Avienos šašlykas turkiškai. (Chich-kebab)
Avienos šašlykas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Avieną i 3 cm kubeliais (po 4 kubelius kiekvienam asmeniui)
- Išimti plėves, gyslas, riebalus
- Mėsą sudėti į molinį dubenį, suberti perpjautus pusiau lauro lapus, trupintus čiobrelius, nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus, supilti aliejų
- Nedėti nei druskos, nei pipirų
- Uždengti dangčiu ir palikti nakčiai
- Sekančią dieną suverti ant iešmų mėsos gabaliukus pakaitomis su lauro lapais
- Jei ant mėsos bus čiobrelių trupinėlių, palikti juos
- 10 minučių pakaitinti grilį, sudėti iešmus
- Kepti vieną pusę apie 5 minutes, po to šašlyką apsukti
- Kepimo trukmė priklauso nuo to, ar norima valgyti kraujuojančią, ar gerai iškepusią mėsą
- Kai mėsa iškepusi, pabarstyti druska ir pipirais, ir tuoj pat tiekti
- Šašlykui galima panaudoti pusę citrinos: jos sultimis suvilgoma mėsa, kad būtų skanesnė