Aviečių-serbentų drebučiai

Uogienės, Uogų patiekalai 0 comments

Aviečių-serbentų drebučiai

0.0 from 0 votes
Course: Uogienės, Uogų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

39

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1,5 kg 1,5

  • Avietės1 l 1

  • serbentų sultys1 l 1

Gaminimo eiga

  • Prisirpę, nuvalytos ir nuplautos avietės bei serbentai sumaišomi, supilami į emaliuotą puodą, užpilama vandens, kad pusiau apsemtų uogas, ir verdama, kol uogos suverda
  • Tada jos išpilamos ant ištemptos marlės ir paliekamos, kad sultys nutekėtų
  • Gautos sultys supilamos į puodą, pamatuojamas jų tūris ir verdama, graibant putas, kol pusė sulčių nuverda
  • Po to supilamas cukrus ir verdama, kol drebučių lašas šaltame vandenyje nebeišsiskleidžia
  • Išvirti drebučiai supilami į stiklainius

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*