Aviečių-serbentų drebučiai
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1,5 kg 1,5
Avietės – 1 l 1
serbentų sultys – 1 l 1
Gaminimo eiga
- Prisirpę, nuvalytos ir nuplautos avietės bei serbentai sumaišomi, supilami į emaliuotą puodą, užpilama vandens, kad pusiau apsemtų uogas, ir verdama, kol uogos suverda
- Tada jos išpilamos ant ištemptos marlės ir paliekamos, kad sultys nutekėtų
- Gautos sultys supilamos į puodą, pamatuojamas jų tūris ir verdama, graibant putas, kol pusė sulčių nuverda
- Po to supilamas cukrus ir verdama, kol drebučių lašas šaltame vandenyje nebeišsiskleidžia
- Išvirti drebučiai supilami į stiklainius