Aukštaitiškas medaus tortas
Cooking time
10
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 125 g 125
Kiaušiniai 5 –
Miltai – 600 g 600
Citrinų žievelės – 1 citrinos 1
Medus – 5 šaukštai 5
Citrinų sultys – 1 citrinos 1
Grietinė – 3/4 l 3/4
Soda – 1 šaukštelis 1
Miltinis cukrus – 300 g 300
Arbata – 3/4 stiklinės 3/4
Meduolių prieskonių mišinys – 1 šaukštas 1
Gaminimo eiga
- Kremui: grietinė, citrinos žievelės, miltinis cukrus
- Sulaistymui reikės: stiklinės stiprios arbatos su romu, su citrinų sultimis
- Į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, supilamas medus ir plakama, įstačius indą į karštą vandenį, kol masė sutirštės ir pasidarys puri
- Tada suberiami miltai, parūgštintame vandenyje ištirpyta soda, prieskoniai ir užminkoma tešla
- Ji padalijama į 4 lygias dalis
- Iš kiekvienos iškočiojama po paplotį
- Tortas kepamas keturkampis arba pailgas (pagal skardą)
- Papločiai 3-5 min kepami karštai, paskui dar 5 min
- vėsiau
- Iškepti ir atšaldyti papločiai sulaistomi
- Gerai atšaldyta grietinė (ne mažesnio kaip 30% riebumo) išplakama su cukrumi, kol pasidaro puri
- Neturint tokios grietinės, prieš plakant įpilama 1 kupinas šaukštas želatinos, ištirpytos 1/4 stiklinės vandens
- Kremu pertepami papločiai ir šaltai paslegiama
- Po 8-10 val
- tuo pačiu kremu aptepami nulyginti papločių šonai ir viršus
- Puošiama riešutais, uogienėmis, cukrinukais ir kt