Aukštaitiškas medaus tortas

Tortai 0 comments

Aukštaitiškas medaus tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

10

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus125 g 125

  • Kiaušiniai 5

  • Miltai600 g 600

  • Citrinų žievelės1 citrinos 1

  • Medus5 šaukštai 5

  • Citrinų sultys1 citrinos 1

  • Grietinė3/4 l 3/4

  • Soda1 šaukštelis 1

  • Miltinis cukrus300 g 300

  • Arbata3/4 stiklinės 3/4

  • Meduolių prieskonių mišinys1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Kremui: grietinė, citrinos žievelės, miltinis cukrus
  • Sulaistymui reikės: stiklinės stiprios arbatos su romu, su citrinų sultimis
  • Į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, supilamas medus ir plakama, įstačius indą į karštą vandenį, kol masė sutirštės ir pasidarys puri
  • Tada suberiami miltai, parūgštintame vandenyje ištirpyta soda, prieskoniai ir užminkoma tešla
  • Ji padalijama į 4 lygias dalis
  • Iš kiekvienos iškočiojama po paplotį
  • Tortas kepamas keturkampis arba pailgas (pagal skardą)
  • Papločiai 3-5 min kepami karštai, paskui dar 5 min
  • vėsiau
  • Iškepti ir atšaldyti papločiai sulaistomi
  • Gerai atšaldyta grietinė (ne mažesnio kaip 30% riebumo) išplakama su cukrumi, kol pasidaro puri
  • Neturint tokios grietinės, prieš plakant įpilama 1 kupinas šaukštas želatinos, ištirpytos 1/4 stiklinės vandens
  • Kremu pertepami papločiai ir šaltai paslegiama
  • Po 8-10 val
  • tuo pačiu kremu aptepami nulyginti papločių šonai ir viršus
  • Puošiama riešutais, uogienėmis, cukrinukais ir kt

Tags

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*