Aukštaičių gira
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 100 g 100
Vanduo – 1300 g 1300
Cinamonas truputis –
Juoda duona – 200 g 200
Mielės – 5 g 5
Gvazdikėliai – 2 vnt 2
Džiovinti vaisiai – 150 g 150
Gaminimo eiga
- Džiovintus vaisius (obuoliai, kriaušės) nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, sudėkite cinamoną, gvazdikėlius ir 10 – 15 min
- pavirinkite
- Juodą duoną sudžiovinkite ir užplikykite verdančiu vandeniu su vaisiais, palikite 10 – 12 val
- Po to išrūgusią duoną su vaisiais perkoškite, sudėkite cukrų bei su cukrumi ištrintas mieles ir rauginkite
- Po 20 – 24 val
- nugraibykite putas, girą supilstykite į butelius arba sandariai uždaromus indus, juos uždarykite ir laikykite šaltoje patalpoje
- Po 1 – 2 parų girą galėsite gerti
nustabus gerimas