Aštrūs Oliverio šonkauliai su čili pipirais ir paprikomis
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Medus – 3 šaukštai 3
Apelsinai – 1 vnt 1
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai 3
Malti pipirai pagal skonį –
Česnakai – 3 skiltys 3
Šonkauliai su mėsa – 1 kg 1
Čili pipirai – 2 vnt 2
Saldžioji paprika – 1 vnt 1
laimas – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Papildomi reikmenys – gili skarda (geriau stiklinė ar keramikinė), folija
- Gaminame marinatą: smulkiai supjaustome čili pipirus ir česnakus, kitus aštrius pipirus, tarkuojame stambia tarka papriką, nutarkuojame apelsino bei limetos žieveles, dedame druską, pipirus, pilame aliejų
- Šiuo mišiniu ištriname šonkaulius ir (geriausiu atveju) palaikome per naktį, ar bent jau dvi valandas
- Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame kepsnį į kepimo indą, ant kepsnio uždedame visą marinatą, indą sandariai uždengiame folija
- Kepame valandą
- Mėsa per tą laiką palengva troškinasi savo sultyse, tampa minkšta ir aromatinga
- Išimame indą iš orkaitės, nuimame foliją, tuomet ant kepsnio pilame medų ir išspaustas apelsino bei limetos sultis, vėl kišame į orkaitę ir kepame dar pusė valandos kol truputį apskrus
- Patiekiame su daržovių salotomis ir kepimo metus susidariusiu padažu
- Jei mėgstate bulvytes, jas galite iškepti atskirai kitoje skardoje
Kaip suprantu limeta tai laimas, na o iskept sonkaulius 18C tikrai neimanoma. Tikriausiai 180C.