Aštrūs Oliverio šonkauliai su čili pipirais ir paprikomis

Mėsos patiekalai 1 comment

Aštrūs Oliverio šonkauliai su čili pipirais ir paprikomis

4.0 from 2 votes
Course: Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Medus3 šaukštai 3

  • Apelsinai1 vnt 1

  • Alyvuogių aliejus3 šaukštai 3

  • Malti pipirai pagal skonį

  • Česnakai3 skiltys 3

  • Šonkauliai su mėsa1 kg 1

  • Čili pipirai2 vnt 2

  • Saldžioji paprika1 vnt 1

  • laimas1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Papildomi reikmenys – gili skarda (geriau stiklinė ar keramikinė), folija
  • Gaminame marinatą: smulkiai supjaustome čili pipirus ir česnakus, kitus aštrius pipirus, tarkuojame stambia tarka papriką, nutarkuojame apelsino bei limetos žieveles, dedame druską, pipirus, pilame aliejų
  • Šiuo mišiniu ištriname šonkaulius ir (geriausiu atveju) palaikome per naktį, ar bent jau dvi valandas
  • Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame kepsnį į kepimo indą, ant kepsnio uždedame visą marinatą, indą sandariai uždengiame folija
  • Kepame valandą
  • Mėsa per tą laiką palengva troškinasi savo sultyse, tampa minkšta ir aromatinga
  • Išimame indą iš orkaitės, nuimame foliją, tuomet ant kepsnio pilame medų ir išspaustas apelsino bei limetos sultis, vėl kišame į orkaitę ir kepame dar pusė valandos kol truputį apskrus
  • Patiekiame su daržovių salotomis ir kepimo metus susidariusiu padažu
  • Jei mėgstate bulvytes, jas galite iškepti atskirai kitoje skardoje

One Comment

  1. Kaip suprantu limeta tai laimas, na o iskept sonkaulius 18C tikrai neimanoma. Tikriausiai 180C.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*