Aštri žuvis su kokosų pienu: užpilti žuvį su miltais, pipirais ir druska, tada kepti su svogūnais, česnakais, kuminais, kalendromis ir ciberžole. Supilti kokosų pieną, pomidorus ir virti. Patiekti su šviežia kalendra.
Aštri žuvis su kokosų pienu
Ruošimo laikas
30
minutesGaminimo laikas
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
aliejaus – 2 šaukštai 2
česnako – 1 skiltelė 1
druskos – pagal skonį pagal skonį
kalendros – 1 šaukštelis 1
kokoso pieno – 150 ml 150
malto kumino – 1 šaukštelis 1
maltos ciberžolės – 1/2 šaukštelio 1/2
miltų – 30 g 30
pipirų – pagal skonį pagal skonį
pomidorų (smulkintų, konservuotų) – 1 skardinė 1
šviežios kalendros – 3 vnt. 3
svogūno – 1 vnt. 1
žuvies filė – 750 g 750
Gaminimo eiga
- Žuvį supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
- Miltus sumaišyti su druska ir pipirais ir užbėrus ant žuvies išmaišyti.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus (smulkiai supjaustytus), česnakus, kuminą, kalendrą ir ciberžolę.
- Kartais pamaišant kepti 3 min. kol svogūnai pradės minkštėti.
- Supilti kokosų pieną ir pomidorus, gerai išmaišyti, užvirti ir pavirti 5 min.
- Sudėti žuvį, uždengti ir virti apie 10 min., kol žuvis pasidarys balta.
- Įmaišyti kapotą šviežią kalendrą ir patiekti.