Aštri lęšių sriuba

Sriubos 0 comments

Aštri lęšių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Aitrioji paprika1 vnt 1

  • Alyvuogių aliejus1-2 šaukštai 1-2

  • Česnakai4-5 skiltelės 4-5

  • Šviežios midijos1 maišelis 1

  • Sultinys1,5 l 1,5

  • Salierų stiebai1-2 vnt 1-2

  • Raudonoji paprika1/2 vnt 1/2

Gaminimo eiga

  • Lęšius siete perlieti šiltu vandeniu
  • Suberti į puodą, užpilti 1 litru vandens, įdėti lauro lapelį ir išspaustą česnako skiltelę
  • Virti ant vidutinės ugnies apie 20 minučių
  • Likusias česnako skilteles, svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti puode su 4 įkaitinto aliejaus šaukštais
  • Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti žiedeliais
  • Po 3 minučių į puodą suberti kmynus ir paprikos žiedelius (pagal skonį)
  • Supilti sultinį ir lęšius pavirti dar 15 minučių, kol suminkštės
  • Trečdalį sriubos sutrinti elektriniu plakikliu iki purumo ir vėl supilti į puodą
  • Paskaninti druska, pipirais ir actu
  • Fetą supjaustyti kubeliais, suberti į sriubą
  • Porų svogūnėlius nulupti, supjaustyti žiedeliais ir prieš patiekiant apibarstyti sriubą
  • Džiovintus aitriųjų paprikų gabaliukus trumpai pakaitinti keptuvėje, supilti aliejų, palikti 5 minutes
  • Šiuo mišiniu pagardinti sriubą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*