Aštri lęšių sriuba
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Svogūnai – 1 vnt 1
Aitrioji paprika – 1 vnt 1
Alyvuogių aliejus – 1-2 šaukštai 1-2
Česnakai – 4-5 skiltelės 4-5
Šviežios midijos – 1 maišelis 1
Sultinys – 1,5 l 1,5
Salierų stiebai – 1-2 vnt 1-2
Raudonoji paprika – 1/2 vnt 1/2
Gaminimo eiga
- Lęšius siete perlieti šiltu vandeniu
- Suberti į puodą, užpilti 1 litru vandens, įdėti lauro lapelį ir išspaustą česnako skiltelę
- Virti ant vidutinės ugnies apie 20 minučių
- Likusias česnako skilteles, svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti puode su 4 įkaitinto aliejaus šaukštais
- Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti žiedeliais
- Po 3 minučių į puodą suberti kmynus ir paprikos žiedelius (pagal skonį)
- Supilti sultinį ir lęšius pavirti dar 15 minučių, kol suminkštės
- Trečdalį sriubos sutrinti elektriniu plakikliu iki purumo ir vėl supilti į puodą
- Paskaninti druska, pipirais ir actu
- Fetą supjaustyti kubeliais, suberti į sriubą
- Porų svogūnėlius nulupti, supjaustyti žiedeliais ir prieš patiekiant apibarstyti sriubą
- Džiovintus aitriųjų paprikų gabaliukus trumpai pakaitinti keptuvėje, supilti aliejų, palikti 5 minutes
- Šiuo mišiniu pagardinti sriubą