Arbūzų sriuba
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Morka – 1 vnt 1
Druska pagal skonį –
Cukrus pagal skonį –
Vanduo – 2 l 2
Grietinėlė – 1 stiklinė 1
Makaronai truputis –
Arbūzas – 1 kg 1
Gaminimo eiga
- Nuvalytas arbūzas supjaustomas gabalais ir verdamas vandenyje, kol pasidaro minkštas
- Tada nukošiama, arbūzas pertrinamas pro sietą, sumalamas, kaip bulvinė košė
- Gauta masė atskiedžiama sultiniu, kuriame arbūzas virė
- Kartu verdama riebaluose pakepinta tarkuota morka
- Paskui sriuboje išverdami makaronai, įpilama cukraus, druskos ir užbalinama grietinėle ar pienu