Arbatoje rūkytas viščiukas kiniškas variantas

Paukštienos patiekalai 0 comments

Arbatoje rūkytas viščiukas kiniškas variantas

0.0 from 0 votes
Course: Paukštienos patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Viščiukas1 vnt 1

  • Imbieras1 vnt 1

  • Juodos arbatos lapeliai1/2 puodelio 1/2

  • Rudasis cukrus2 šaukštai 2

  • Rytietiškas sezamo aliejus1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Paruoškite viščiuką, gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir palikite nesupjaustę
  • Išklokite išgaubtos keptuvės dugną keliais folijos sluoksniais ir sudėkite arbatos lapelių bei rudojo cukraus, juos sumaišydami
  • Uždėkite metalinius rėmelius maždaug per 5 cm virš lapų ir cukraus, kad nesusiliestų
  • Sudėkite ant rėmelių viščiuką, uždenkite sandariu dangčiu ar keliais folijos sluoksniais, kaitinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes
  • Vos tik arbatos mišinys ims rūkti, kaitinkite, sandariai uždengę keptuvę, dar 10 minučių
  • Nukelkite nuo ugnies, atsargiai apverskite viščiuką, vėl sandariai uždenkite ir rūkykite dar 10-15 minučių
  • Nukelkite nuo ugnies ir, neatidengę dangčio, palikite viščiuką 15 minučių
  • Išimkite viščiuką ir ištepkite visą jo paviršių sezamo aliejumi
  • Padėkite ant pjaustymo lentos ir sukapokite nedidelėmis porcijomis, prieš sudedami į lėkštes
  • Tinka kaip užkandis valgant kinišką maistą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*