Arbatoje rūkytas viščiukas kiniškas variantas
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Viščiukas – 1 vnt 1
Imbieras – 1 vnt 1
Juodos arbatos lapeliai – 1/2 puodelio 1/2
Rudasis cukrus – 2 šaukštai 2
Rytietiškas sezamo aliejus – 1 šaukštas 1
Gaminimo eiga
- Paruoškite viščiuką, gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir palikite nesupjaustę
- Išklokite išgaubtos keptuvės dugną keliais folijos sluoksniais ir sudėkite arbatos lapelių bei rudojo cukraus, juos sumaišydami
- Uždėkite metalinius rėmelius maždaug per 5 cm virš lapų ir cukraus, kad nesusiliestų
- Sudėkite ant rėmelių viščiuką, uždenkite sandariu dangčiu ar keliais folijos sluoksniais, kaitinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes
- Vos tik arbatos mišinys ims rūkti, kaitinkite, sandariai uždengę keptuvę, dar 10 minučių
- Nukelkite nuo ugnies, atsargiai apverskite viščiuką, vėl sandariai uždenkite ir rūkykite dar 10-15 minučių
- Nukelkite nuo ugnies ir, neatidengę dangčio, palikite viščiuką 15 minučių
- Išimkite viščiuką ir ištepkite visą jo paviršių sezamo aliejumi
- Padėkite ant pjaustymo lentos ir sukapokite nedidelėmis porcijomis, prieš sudedami į lėkštes
- Tinka kaip užkandis valgant kinišką maistą