Apkepti topinambai su šonine
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Grietinė – 1/2 l 1/2
Malti pipirai pagal skonį –
Topinambai – 750 g 750
Kiaulienos šoninė – 250 g 250
Permezanas – 150 g 150
Malti džiūvėsėliai – 50 g 50
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitiname iki 225 °C temperatūros
- Topinambus nuplauname, perpjauname išilgai pusiau (lupti nebūtina), dedame į kepimo indą, uždedame šoninės juosteles, užpilame grietinėle, kad apsemtų
- Apibarstome maltais pipirais, pasūdome, užberiame pusę parmezano kiekio, išmaišome, po to užberiame likusį parmezaną ir džiūvėsėlius
- Kepame orkaitėje 45 min
- Tiekiame su šviežiomis daržovėmis