Įdaryti pomidorai puikiai tiks bet kokiai progai. Pradžiuginsite tiek šeimos narius, tiek svečius.
Apkepti, sūriu įdaryti pomidorai
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Miltai – 10 g 10
Pienas – 1/8 l 1/8
Petražolės pagal skonį –
Fermentinis sūris – 80 g 80
Pomidorai – 8 vnt 8
Sviestas – 20 g 20
Kiaušinis – 1 vnt 1
Baltasis vynas – 100 ml 100
Paukštiena – 120 g 120
Citrinos sultys truputis –
muskato riešutas pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Pomidorai nuplaunami, nupjaustomos jų viršūnėlės ir šaukštu išgremžiamas vidus
- Pagaminamas padažas, su pienu ar grietinėle ir miltais
- Jis virinamas, kol tampa tirštas, o tada sumaišomas su tryniu
- Į padažą sudedama plonais griežinėliais supjaustyta virta paukštiena ar kita mėsa, įberiama druskos, prieskonių, beveik pusė kubeliais supjaustyto sūrio, sudedama dalis išgremžto pomidorų minkštimo, viskas sumaišoma, pagardinama
- Gale įmaišomas išplaktas baltymas
- Pomidorų vidus pasūdomas ir į juos sklidinai pridedama paruošto įdaro
- Įdaryti pomidorai sudedami į riebalais išteptą formą, įpilama sultinio arba vandens, baltojo vyno
- Pomidorai apibarstomi tarkuotu sūriu, apšlakstomi sviestu ir kepami orkaitėje apie 20 min
labai geras ir skanus