Apkepinta veršiena
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Miltai – 2 šaukštai 2
Sviestas – 1 šaukštas 1
Malti džiūvėsėliai – 1 šaukštas 1
Riebalai – 2 šaukštai 2
Citrinos sultys Pagal skonį –
tarkuotas sūris – 2 šaukštai 2
virtoa arba kepta veršiena – 500 g 500
virtos daržovės (žiediniai kopūstai, morkos, žirniai, pupelės) Pagal skonį –
sultinys arba pienas – 2 stiklinės 2
Gaminimo eiga
- Mėsą supjaustykite skersai raumenų mažais gabalėliais, apibarstykite druska, apšlakstykite citrinos sultimis, ir įdėkite į sviestu išteptą ugniai atsparų indą
- Tarp mėsos gabalų galima pridėti daržovių
- Ištirpinkite riebalus, juose pakepinkite miltus iki gelsvumo, tada įpilkite pieno, šiek tiek pavirinkite ir pagardinkite
- Pagamintu padažu apipilkite mėsą, apibarstykite ją džiūvėsėlių ir sūrio mišiniu, viršų apdėliokite sviesto gabalėliais
- Indo kraštus švariai nušluostykite, įdėkite jį į karštą orkaitę ir kepkite, kol apkepas apsitrauks auksine plutele ir visas gerai įkais (15 – 20 minučių)nPatiekite karštą
- Jei apkepas kepamas be daržovių, tai prie jo duokite virtų arba troškintų daržovių