Apkepas su šviežiais vaisiais
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 10 g 10
Kiaušiniai – 1/5 vnt 1/5
Pienas – 170 g 170
Obuoliai – 60 g 60
Grietinė – 80 g 80
Sviestas – 5 g 5
Džiūvėsėliai – 4 g 4
Kruopos – 65 g 65
Gaminimo eiga
- Piene arba vandenyje išvirta biri ryžių, sorų arba manų košė ataušinama iki 70 laipsnių, sudedamas cukrus, žalias kiaušinis ir išmaišoma
- Pusė masės dedama į džiūvėsėliais išbarstytą skardą, išlyginama, ant viršaus sudedami 1 cm kubeliais supjaustyti žali nulupti vaisiai ir vėl uždengiama masės sluoksniu
- Viršus sulyginamas, patepamas kiaušiniu, sumaišytu su grietine (5 g
- ) ir kepama orkaitėje
- Patiekiama valgyti su grietine
- Vietoj obuolių tinka ir kriaušės