Apkepas su sardinėmis – vidutinio sudėtingumo patiekalas, pagamintas iš sūdytų sardinių, bulvių, sviesto, kiaušinių, grietinės, džiūvesėlių, miltų, svogūnų ir juodųjų pipirų. Gaminamos karštai orkaitėje, patiekiamos su žalumynais.
Apkepas su sardinėmis
Ruošimo laikas
0
minutesGaminimo laikas
0
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
bulvės – 4 vnt. 4
džiūvesėlių – 2 šaukštai 2
grietinės – 1,5 stiklinės 1,5
kiaušinių – 4 vnt. 4
maltų juodųjų pipirų – šiek tiek šiek tiek
miltų – 4 šaukštai 4
sūdytos sardinės – 4 vnt. 4
sviesto – 50 g 50
svogūnų – 2 vnt. 2
žalumynų (papuošimui) – šiek tiek šiek tiek
Gaminimo eiga
- Sardines išdarinėkite, sumalkite.
- Svieste pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus.
- Į sardinių masę dėkite svogūnus, muškite kiaušinius, pilkite grietinę, berkite miltus, džiūvėsėlius, gardinkite pipirais.
- Viską kruopščiai sumaišykite.
- Bulves suraikykite.
- Skardą ištepkite sviestu.
- Sardinių masę klokite pakaitomis su bulvių griežinėliais. Viršutinis sluoksnis turi būti sardinių. Ant jo užtarkuokite sviesto.
- Šaukite į karštą orkaitę. Patiekite su tirpdytu sviestu.
- Gražinkite žalumynais