Apelsininis tortas

Tortai 0 comments

Apelsininis tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

4

hours 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Kiaušiniai9 vnt 9

  • Citrinų sultys2 šaukštai 2

  • Apelsinai2 vnt 2

  • Krakmolas2-3 šaukšteliai 2-3

  • Cukraus pudra750 g 750

  • Migdolai500 g 500

  • Apelsinų žievelės2-3 apelsinų 2-3

  • Kiaušinių baltymai1 vnt 1

  • Arako aliejus

Gaminimo eiga

  • Kremui: 250g cukraus, 250g migdolų, citrinų sulčių, 2-3 apelsinų žievelių
  • Glajui: kiaušinio baltymo, 250g cukraus pudros, arako aliejaus
  • Apelsinus mirkyti vandenyje 2-3val
  • Paskui dėti į puodą, įpilti vandens, uždengti ir virti, kol žievelės suminkštės
  • Apelsinus nusunkti, ataušinti, nulupti žieveles, ištrinti sėklas
  • Apelsinus pusvalandį trinti, įberiant cukraus pudros, maltų migdolų ir sudedant kiaušinių trynius
  • Įberti susmulkintą vieno apelsino žievelę, krakmolą ir plaktus baltymus
  • Iš šios tešlos iškepti 2 vienodus blynus
  • Cukrų kremui užpilti trupučiu vandens ir išvirti sirupą, ataušinti, suberti maltus migdolus, įpilti citrinos sulčių, smulkintą kito apelsino žievelę ir užvirti
  • Tešlos blynus pertepti šiuo kremu, o torto viršų patepti glajumi (gerai išmaišyti visus glajaus produktus)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*