Anties krūtinėlė su apelsinų padažu
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 80 g 80
Apelsinai – 300 g 300
Malti baltieji pipirai pagal skonį –
Anties krutinėlės – 300 g 300
Spanguolės – 30 g 30
Raudonas sausas vynas – 100 g 100
Brendis – 20 g 20
Melisų lapeliai – 2 g 2
Gaminimo eiga
- Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos
- Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms
- Neperkepkite, paruošta krūtinėlė turėtų būti su krauju (vidinė krūtinėlės temperatūra būtų +55 C)
- Nulupkite apelsino žievelę ir supjaustykite šiaudeliais (turėtumėte gauti 5 g)
- Apelsiną įpjaukite taip, kad galėtumėte išpjaustyękite skilteles (jas patieksite garnyrui), palikdami jas skirianččiačs luobeles
- Išš apelsinųų likučiųų išpauskite sultis
- Į du puodus lygiomis daųųųlimis suberkite cukrų ir kaitinkite, kol įgaus auksinę spalvą
- Į viena puodą supilkite raudonąjį vyną, o į kitą apelsinų sultis
- Kai puodas su vynu užvirs, suberkite šaldytas spanguoles, o į kita suberkite apelsinų žieveles, supjaustytas šiaudeliais (5 g), ir supilkite brendį