Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Paukštienos patiekalai 0 comments

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

0.0 from 0 votes
Course: Paukštienos patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus80 g 80

  • Apelsinai300 g 300

  • Malti baltieji pipirai pagal skonį

  • Anties krutinėlės300 g 300

  • Spanguolės30 g 30

  • Raudonas sausas vynas100 g 100

  • Brendis20 g 20

  • Melisų lapeliai2 g 2

Gaminimo eiga

  • Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos
  • Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms
  • Neperkepkite, paruošta krūtinėlė turėtų būti su krauju (vidinė krūtinėlės temperatūra būtų +55 C)
  • Nulupkite apelsino žievelę ir supjaustykite šiaudeliais (turėtumėte gauti 5 g)
  • Apelsiną įpjaukite taip, kad galėtumėte išpjaustyękite skilteles (jas patieksite garnyrui), palikdami jas skirianččiačs luobeles
  • Išš apelsinųų likučiųų išpauskite sultis
  • Į du puodus lygiomis daųųųlimis suberkite cukrų ir kaitinkite, kol įgaus auksinę spalvą
  • Į viena puodą supilkite raudonąjį vyną, o į kitą apelsinų sultis
  • Kai puodas su vynu užvirs, suberkite šaldytas spanguoles, o į kita suberkite apelsinų žieveles, supjaustytas šiaudeliais (5 g), ir supilkite brendį

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*