Ant iešmo kepta vištiena

Paukštienos patiekalai, Karšti patiekalai, Iškylų receptai, Mėsos patiekalai 0 comments

Ant iešmo kepta vištiena

0.0 from 0 votes
Course: Iškylų receptai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai, Paukštienos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

5

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1,5 šaukštelio 1,5

  • Svogūnai stiklinė (tarkuotų)

  • Sviestas4 šaukštai 4

  • Petražolės šaknys1 vnt 1

  • Aštrus padažas šaukštelis

  • Vištiena600 g 600

  • Citrinos sultys1/2 stiklinės 1/2

Gaminimo eiga

  • Vietoj citrinų sulčių galima naudoti baltąjį vyną, o vietoj sviesto – aliejų
  • Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir 3-4 valandas palaikyti marinate iš citrinos sulčių, tarkuotų svogūnų, petražolės ir druskos
  • Kas pusvalandį pavartyti
  • Išimtus iš marinato vištienos gabalėlius suverti ant iešmo, patepti sviestu, sumaišyti su aštriu padažu, ir 12-15 minučių kepti virš žarijų arba elektriniame kaitintuve
  • Iškeptą mėsą tuoj pat patiekti
  • Prie šio valgio tinka virti sviestu apšlakstyti ryžiai, iš marinato pagamintas padažas, salotos iš marinuotų daržovių arba rauginti agurkai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*