Aluje troškintas karpis

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Gaminamas išvalius karpį, supjaustant gabalais, pasūdžius, pabarstant miltais, pipirais ir užpilant atskiestu actu. Troškinama su alumi, sviestu, džiūvėsėliais 30-40 minučių. Baigiant sudedame razinas ir tarkuotą citrinos žievelę. Valgomas labai skanu tiek karštas, tiek šaltas.

Aluje troškintas karpis

0.0 from 0 votes
Course: Karštas patiekalasDifficulty: Lengvas
Ruošimo laikas

30

minutes
Gaminimo laikas

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Actas1 stiklinė 1

  • Alus1,5 stiklinės 1,5

  • Citrinų žievelės1 vnt 1

  • Druska: pagal skonį

  • Džiūvėsiai1 stiklinė 1

  • Gvazdikėlis3 vnt 3

  • Juodieji pipirai: 6

  • Karpis1 kg 1

  • Kvapnieji pipirai: 6

  • Miltai4 šaukštai 4

  • Razinos1 sauja 1

Gaminimo eiga

  • Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai.
  • puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 – 40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė.
  • Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*