Agurkų sriuba su inkstais

Karšti patiekalai, Sriubos 0 comments

Agurkų sriuba su inkstais

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Morka1 vnt 1

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Ryžiai3 šaukštai 3

  • Pipirai pagal skonį

  • Grietinė2 šaukštai 2

  • Rauginti agurkai2 vnt 2

  • Bulvės4 vnt 4

  • Žalumynai1 šaukštas 1

  • Riebalai2 šaukštai 2

  • Sultinys1 1

  • Lauro lapai pagal skonį

  • Pomidorų tyrė1 šaukštas 1

  • petražolė1 vnt 1

  • kiaulės inkstas1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Kiaulės, avies arba veršiuko inkstas išverdamas kartu su sultiniu, išgriebiamas ir supjaustomas smulkiais griežinėliais
  • Į perkoštą verdantį sultinį suberiami nuplauti ryžiai arba išmirkytos perlinės kruopos ir verdama ant mažos ugnies
  • Tuo tarpu agurkai nulupami, išimamos sėklos, supjaustomi rombais, užpilami trupučiu sultinio ir atskirai iššutinami
  • Prieskoninės daržovės supjaustomos smulkiais griežinėliais ir pakepinamos riebaluose
  • Baigiant kepinti, sudedama pomidorų tyrė ir dar pakepinama
  • Kai kruopos pusiau suminkštėja, į verdantį sultinį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, paverdama apie 10 min
  • , supilami ištroškinti agurkai, pakepintos prieskoninės daržovės, sudedami inkstai, pipirai, lauro lapai, pasūdoma, įberiama truputis cukraus ir verdama apie 10 min
  • Patiekiant sriuba užbalinama grietine ir apibarstoma žalumynais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*