Aguonų vyniotinis
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 170 g 170
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 500 g 500
Razinos – 50 g 50
Pienas – 125 ml 125
Sviestas – 100 g 100
Džiūvėsiai – 1 gabaliukas 1
Migdolai – 50 g 50
Mielės – 30 g 30
Miltinis cukrus – 1 stiklinė 1
Pistacijos – 10 vnt 10
Kiaušinio baltymai – 0,5 kiaušinio 0,5
Aguonos – 200 g 200
Citrinų esencija šlakelis (tešlai) –
Gaminimo eiga
- Iš tešlai skirtų produktų suminkykite mielinę tešlą, palikite kilti, kol tūris padvigubės
- Pakilusią tešlą gerai perminkykite, kad išeitų oras
- Įdarui sumaišykite aguonas, cukrų, susmulkintas vaisių cukatas, razinas, tarkuotą džiūvėsį bei kiaušinį (jei didelis, dėkite 1/2)
- Iškočiokite iš tešlos stačiakampį tešlos lakštą ir užtepkite įdarą
- Kraštus palikite tuščius
- Suvyniokite vyniotinį, pradėdami nuo ilgesnės kraštinės
- Galus šiek tiek užlenkite
- Vyniotinį padėkite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, uždenkite skepetaite ir palaikykite 15-25 min
- , kad iškiltų
- Prieš kepdami labai aštriu peiliu keletą kartų įpjaukite įstrižai
- Viršų patepkite kiaušinio plakiniu
- Kepkite 40-45 min
- 200ºC temperatūroje
- Praėjus 20 min
- , temperatūrą sumažinkite iki 185ºC
- Iškepusį ir atvėsusį vyniotinį apliekite cukriniu glajumi bei apibarstykite smulkintais riešutais