Aguonų vyniotinis

Desertai, saldumynai, Pyragai 0 comments

Aguonų vyniotinis

0.0 from 0 votes
Course: Desertai, saldumynai, PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus170 g 170

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai500 g 500

  • Razinos50 g 50

  • Pienas125 ml 125

  • Sviestas100 g 100

  • Džiūvėsiai1 gabaliukas 1

  • Migdolai50 g 50

  • Mielės30 g 30

  • Miltinis cukrus1 stiklinė 1

  • Pistacijos10 vnt 10

  • Kiaušinio baltymai0,5 kiaušinio 0,5

  • Aguonos200 g 200

  • Citrinų esencija šlakelis (tešlai)

Gaminimo eiga

  • Iš tešlai skirtų produktų suminkykite mielinę tešlą, palikite kilti, kol tūris padvigubės
  • Pakilusią tešlą gerai perminkykite, kad išeitų oras
  • Įdarui sumaišykite aguonas, cukrų, susmulkintas vaisių cukatas, razinas, tarkuotą džiūvėsį bei kiaušinį (jei didelis, dėkite 1/2)
  • Iškočiokite iš tešlos stačiakampį tešlos lakštą ir užtepkite įdarą
  • Kraštus palikite tuščius
  • Suvyniokite vyniotinį, pradėdami nuo ilgesnės kraštinės
  • Galus šiek tiek užlenkite
  • Vyniotinį padėkite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, uždenkite skepetaite ir palaikykite 15-25 min
  • , kad iškiltų
  • Prieš kepdami labai aštriu peiliu keletą kartų įpjaukite įstrižai
  • Viršų patepkite kiaušinio plakiniu
  • Kepkite 40-45 min
  • 200ºC temperatūroje
  • Praėjus 20 min
  • , temperatūrą sumažinkite iki 185ºC
  • Iškepusį ir atvėsusį vyniotinį apliekite cukriniu glajumi bei apibarstykite smulkintais riešutais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*