Aguonų tortas

Kalėdiniai patiekalai, Desertai, saldumynai, Tortai 0 comments

Aguonų tortas

0.0 from 0 votes
Course: Desertai, saldumynai, Tortai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1,5 stiklinės 1,5

  • Kiaušiniai14 vnt 14

  • Miltai1 stiklinė 1

  • Želatina1 šaukštas 1

  • Kondensuotas pienas1/2 dėžutės 1/2

  • Apelsinų sultys1 stiklinė 1

  • Riešutai1 stiklinė 1

  • Sviestas200 g 200

  • Aguonos1 stiklinė 1

  • Bulvių krakmolas1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • 10 trynių ištrinami su 1 stikline cukraus, baltymai išplakami su dalimi miltų
  • Aguonos nuplikomos ir nusausinamos
  • Viskas sudedama į trynius, išmaišoma ir kepama 40 min
  • Atvėsintas paplotis perpjaunamas pusiau ir sudrėkinamas pasaldintu vandeniu su romu ar konjaku, aptepamas kremu ir suvožiamas
  • Kremas: sviestas ištrinamas su kondensuotu pienu, pridedama pakepintų kapotų riešutų ir išsukama iki purumo
  • Torto viršui papuošti 4 tryniai ištrinami su cukrumi (0,5 stiklinės)
  • Apelsinų sultys pašildomos ir jose ištirpinama želatina
  • Supilama į trynius ir plakama šildant ant nestiprios ugnies 5 min
  • Po to šaukštu arba švirkštu torto paviršius puošiamas paruoštu kremu ir atšaldomas šaldytuve

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*